Introductiecursus

Elk jaar geven we in het voorjaar en een deel van de zomer introductiecursussen kajakvaren. Je leert hier van enthousiaste vrijwilligers in een kleine groep de basistechniek van het kanoën, in een boot naar keuze. Zo leer je ook de GKV kennen en kun je besluiten of je lid wordt of niet. Voor deelnemers die vervolgens lid worden, is de cursus gratis.

Hieronder vind je de data van de introductiecursussen. Mochten deze data je niet passen, neem dan contact op met rotanidroocsusruc.[antispam].@groningenkv.nl. In overleg kan er dan misschien een alternatieve datum worden geprikt.

Speciaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar is er de KanoKids Introductiecursus.

Je kunt je aanmelden met het Aanmeldingsformulier Introductiecursus.

De lessen beginnen om 19 uur bij het GKV-gebouw aan de Hoornsedijk 4, Haren. De cursus bestaat uit vijf lessen van ongeveer twee uur, gevolgd door een dagtocht voor beginners. In het lesgeld zit het gebruik van de kano en een kop koffie of thee per les.

Het cursusgeld wordt, pas nadat de cursus is begonnen, van je rekening afgeschreven. Na aanmelding krijg je een bevestiging en vlak voordat de cursus begint, krijg je nog informatie over namen van instructeurs, kledingadvies en dergelijke.

Programma Introductiecursus Kajakvaren 2019/2020

Helaas zijn alle cursussen voor 2019 al geweest! Omdat het water snel kouder wordt organiseren wij na de zomer geen cursussen meer. Ben je toch geintresseerd, stuur dan een mailtje naar de cursuscoordinator (zie adres na de tabel) voor een persoonlijke introductie of om alvast je interesse te registreren voor de cursussen in het voorjaar van 2020. 

Cursus

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Status

Instructeur

1e groep

Di 16 april Di 23 april Di 30 april Di 7 mei Di 10 mei Reeds afgerond Jan en Janny

2e groep

Do 18 april Do 25 april Do 2 mei Do 9 mei Do 16 mei Reeds afgerond Andre en Arwin (Myroslav)

3e groep

Ma 29 april Ma 6 mei Ma 13 mei Ma 20 mei Ma 27 mei Reeds afgerond Judi en Klaas S.

4e groep

Wo 8 mei Wo 15 mei Wo 22 mei Wo 29 mei Wo 5 juni Reeds afgerond Abel en Jurrien

5e groep

Di 28 mei Di 4 juni Di 11 juni Di 18 juni Di 25 juni Reeds afgerond Geert Job en Jeffrey

6e groep

Do 6 juni Do 13 juni Do 20 juni Do 27 juni Do 4 juli Reeds afgerond Johannes en Frank (Yvette)

7e groep

Ma 17 juni Ma 24 juni Ma 1 juli Ma 8 juli Ma 15 juli Reeds afgerond Jan en Janny (Ria)

8e groep

Wo 19 juni Wo 26 juni Wo 3 juli Wo 10 juli Wo 17 juli Reeds afgerond Klaas en Marius


Kosten Introductiecursus Kajakvaren

Senior € 50,-
Student € 40,-
Junior € 30,-

Deelname aan de beginnerscursus verplicht niet tot het lidmaatschap van de Groninger Kanovereniging. Als je nadien lid wordt dan wordt het betaalde cursusgeld in mindering gebracht op de jaarcontributie. Iedereen die meedoet aan de beginnerscursus mag één keer mee met een verenigingstocht (als je lid wordt kun je natuurlijk altijd mee.).

Plaatsing vindt plaats in volgorde van aanmelding en vol = vol. Je kunt je voorkeur voor bepaalde datums opgeven, maar dit garandeert niet dat je ook op die datum deel kunt nemen.

Nadere informatie over de beginnerscursus kan worden verkregen via een mailtje naar rotanidroocsusruc.[antispam].@groningenkv.nl. Algemene informatie over de Groninger Kanovereniging kan worden verkregen bij het secretariaat, ofni.[antispam].@groningenkv.nl Het botenhuis is bereikbaar op telefoonnummer: (050) 527 00 30.

Informatie en tips met betrekking tot de cursus

Na ontvangst van het aanmeldingsformulier word je benaderd door de instructeur voor het maken van een afspraak van de eerste les. Van belang voor de lessen zijn de volgende zaken:

  • 1 extra set droge kleren
  • geschikte kleding (liefst géén katoen) en schoenen (géén laarzen) voor in de kajak, aangepast op de weersomstandigheden en die nat mogen worden
  • een regenbroek en regenjas (als regen verwacht wordt)
  • een handdoek
  • een brillenkoordje als je een bril draagt tijdens het kajakken
  • een grote plastic tas of een vuilniszak (om je spullen droog mee in de kayak te nemen)
  • verder kan nog handig zijn, zwemkleding ipv ondergoed, dingen om je tegen de zon te beschermen( pet of muts, creme, bril), shampoo

Introductiecursus Kanopolo

In plaats van deel te nemen aan een reguliere cursus Kajakvaren is het ook mogelijk om een cursus Kanopolo te doen.
Je leert het spel kennen met de daarbij behorende specifieke kanovaardigheden. Het is handig als je al wat kano-ervaring hebt of de introductiecursus hebt gedaan.
Data hiervoor zijn nog niet gepland voor 2020. Kom langs voor meer informatie. Wij trainen bijna elke doordeweekse avond.
Contactpersoon: Beatrix Verhofstad
Mail: datsfohrevxirtaeb.[antispam].@gmail.com, tel 050-3644453